Helyi közélet

2017.03.24. 12:34

Sarlóval akarta levágni élettársa fejét - 4 évet kapott Nyíregyházán

Nyíregyháza - Egy hónappal azután, hogy sarlóval kergette a párját, egy bozótvágó késsel is megfenyegette.

Nyíregyháza - Egy hónappal azután, hogy sarlóval kergette a párját, egy bozótvágó késsel is megfenyegette.

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa ítéletet hozott F. R. vádlottal szemben kapcsolati erőszak bűntette miatt. A törvényszék a korábban elsőfokon kiszabott 4 év börtönbüntetést és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést helybenhagyta.

A megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársa között a kapcsolat megromlott, ezután a vádlott többször bántalmazta a sértettet, vele szemben megalázóan viselkedett. 2015. augusztusában a vádlott az élettársát egy sarlóval kergette azt kiabálva, hogy levágja a fejét. A jelenlévő kiskorú gyermeküket is megfenyegette, hogy megöli. Egy hónap múlva a vádlott egy bozótvágó késsel fenyegette meg a sértettet azzal, hogy megöli. A bozótvágó késsel meg is ütötte a sértett fejét, illetve megszúrta a sértett nyakát, akinek sikerült kimenekülnie az ingatlanból, és a szomszédoktól kért segítséget.

A bíróság megítélése szerint a büntetési célok elérése kizárólag végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása esetén biztosítható. Az ítélet jogerős.

- Dr. Toma Attila, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában