Helyi közélet

2017.03.17. 09:09

„SuliMoped” program a megyében

Nyíregyháza - Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is újra elindult a „SuliMoped” program, ezúttal tiszavasvári, kisvárdai és nyíregyházi iskolák diákjai kaptak lehetőséget.

Nyíregyháza - Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottság támogatásával Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is újra elindult a „SuliMoped” program, ezúttal tiszavasvári, kisvárdai és nyíregyházi iskolák diákjai kaptak lehetőséget. A kezdeményezés célja, hogy a 14. életévet betöltött megyei tanulók díjmentesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzenek. A programban az általános iskolai 8. osztályos tanulók a tantervi órakereten kívül sajátítják el először az elméleti, majd a gyakorlati ismereteket.

A 2017. március 16-án, Nyíregyházán megszervezett elméleti vizsgán sikeresen teljesítő gyermekeknek még gyakorlati képzésen és számonkérésen kell részt venniük, amelyet követően lehetőségük nyílik arra, hogy megkapják első vezetői engedélyüket.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában