Helyi közélet

2017.03.28. 18:58

Teret adnak a múltnak, terepet a kultúrának

Nyírtass - Évek óta folyamatosan épül, szépül a honfoglaló vezér után nevet szerző, a Nyír és a Tisza között meghúzódó kedves falucska, Nyírtass. A településen az idén is fontos tervek várnak megvalósításra.

Nyírtass - Évek óta folyamatosan épül, szépül a honfoglaló vezér után nevet szerző, a Nyír és a Tisza között meghúzódó kedves falucska, Nyírtass. A településen az idén is fontos tervek várnak megvalósításra.

– Van nekünk egy ifjúsági házunk, s ennek az épületnek az udvarát igyekszünk úgy rendbe hozni, hogy kiszolgálja a lakossági igényeket – adta tudtul lapunknak Jenei Erzsébet polgármester.

– Egy vidékfejlesztési pályázatot is benyújtottunk az épület külsejének renoválására, tetejének felújítására és parkjának rendezésére, de amíg az eredményre várunk, addig sem tétlenkedünk. Építettünk önerőből egy hosszú filagóriát, mellette felhúztunk egy kemencét, s a hely így már kellemes közösségi programok megtartására is alkalmas. Most végezzük a tereprendezést, füvesítünk, s itt akár futballozhatnak is a fiatalok – avatott be a részletekbe.

A településvezető elmondta azt is, hogy másik fontos szívügyük a 2002-ig iskolaként használt Vay-kastély, ami sajnos meglehetősen rossz állapotba került.

Ügyfélbaráttá teszik

– Beadtunk ugyan egy pályázatot a felújítására, de nem jártunk sikerrel, ezért kormányzati segítséggel próbáljuk az épületet megmenteni az enyészettől. Sikerült két másik pályázati összegre is szert tennünk. Az egyikből teljes egészében modernné varázsoljuk az önkormányzati konyhánkat, egy adósságkonszolidációs pályázaton elnyert 44 millió forintból pedig a polgármesteri hivatal épületét szépítgetjük tovább.

– A külsejét már 2015-ben újjávarázsoltuk egy KEOP-os pályázatból, most pedig a belső tereket fiatalítjuk meg, s teremtünk bennük ügyfélbarát fogadókörnyezetet. A pénzből arra is futja, hogy az egyik kis utcánk mintegy 800 méter hosszan új burkolatot kapjon – sorolta büszkén Jenei Erzsébet.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában