Helyi közélet

2017.03.08. 07:26

"Valaki tudja, mikor nyit ki újra a Krúdy szálloda?"

Nyíregyháza - Nemrégiben olvastam <a href="http://www.szon.hu/az-onbeteljesito-joslatokrol/3402454" target="_blank">dr. Hajzer László „Az önbeteljesítő jóslatokról” című írását</a>. Ebben feltette a kérdést a Sóstógyógyfürdő fejlesztésével kapcsolatban, hogy van-e B változat. Én mindezt tovább gondoltam: van-e C változat? - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Nemrégiben olvastam dr. Hajzer László „Az önbeteljesítő jóslatokról” című írását. Ebben feltette a kérdést a Sóstógyógyfürdő fejlesztésével kapcsolatban, hogy van-e B változat. Én mindezt tovább gondoltam: van-e C változat? - írja olvasónk.

Hiszen a Tölgyes Panzió és Étterem nemrég bezárt. Gondolom, ebben az is közrejátszott, hogy mellette 30 méteres sávban tarvágást végeztek az erdőben. Valaki tudja, mikor nyit ki újra a Krúdy szálloda? Mikor kap bitumenes borítást a kalandparkkal szemben lévő parkírozó? Vagy mikor újítják fel a Tölgyes utcát? Fontos lenne a Sóstó egészében gondolkodni, nem csak a részletekben. Ezért gondolom, hogy szükséges lenne egy C változat is.

- Gyurján László, Nyíregyháza -


Az elmúlt szombaton a megyei napilapban városfejlesztési szakember értekezik az önbeteljesítő jóslat létezéséről a települések fejlesztésében. Megállapítja, hogy: „egy világosan megfogalmazott fejlesztési cél önbeteljesítő jóslattá válhat”. Állítását tudományos tétellel is alátámasztja: „Ha az emberek egy szituációt valósként határoznak meg, akkor annak következményei valósak lesznek.” A szociológiában ezt Pyg­malion-effektusnak hívják. Példák sokaságával bizonyítja a tételmondat igazságát. Koppenhága város kerékpárút-fejlesztésétől Rozsály önfenntartófaluprojekt-valóságáig. Dr. Hajzer László jegyzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában