Helyi közélet

2017.04.01. 10:44

A nap receptje: szűzérmék tejszínes burgonyaágyon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Ideális fogás ebédre, amihez nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltenie.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Ideális fogás ebédre, amihez nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltenie.

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 50 dkg póréhagyma
  • 50 dkg sertésszűzpecsenye
  • 4-5 ek. olaj
  • 3 dl főzőtejszín vagy tejföl
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. magos mustár
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 paradicsom
  • ½ csokor majoránna
  • fehér bors
  • Elkészítés:

    A megmosott burgonyát meghámozzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kb. 5 percig főzzük, majd a felkarikázott póréhagymával együtt további 7 percig pároljuk, majd leszűrjük. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és a felhevített olajon hirtelen megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük a serpenyőből. A burgonyát és a pórét a hússzeletekkel váltogatva tűzálló tálba lerakjuk. A főzőtejszínt a tojássárgájával, a mustárral és a parmezánnal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a rakottasra locsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük. Apró kockára vágott paradicsommal megszórva és lecsipkedett majoránnalevelekkel díszítve kínáljuk.

    - Szaniszló Kitti, Vaja -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában