2017.04.01. 10:44
A nap receptje: szűzérmék tejszínes burgonyaágyon
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Ideális fogás ebédre, amihez nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltenie.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Vaja - Ideális fogás ebédre, amihez nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltenie.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott burgonyát meghámozzuk, majd kb. ½ cm vastag szeletekre vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kb. 5 percig főzzük, majd a felkarikázott póréhagymával együtt további 7 percig pároljuk, majd leszűrjük. A húst 2 cm vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és a felhevített olajon hirtelen megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd kivesszük a serpenyőből. A burgonyát és a pórét a hússzeletekkel váltogatva tűzálló tálba lerakjuk. A főzőtejszínt a tojássárgájával, a mustárral és a parmezánnal elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a rakottasra locsoljuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 10 percig sütjük. Apró kockára vágott paradicsommal megszórva és lecsipkedett majoránnalevelekkel díszítve kínáljuk.
- Szaniszló Kitti, Vaja -