Helyi közélet

2017.04.29. 12:16

A tanárok is sokat tanultak a Mobidiktől

Nyíregyháza - A mai gyerekek szinte már az anyatejjel együtt szívják magukba a digitális tudást.

Nyíregyháza - A mai gyerekek szinte már az anyatejjel együtt szívják magukba a digitális tudást.

Tizenöt állomásos országjáró programjának tizedik helyszíneként a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI-ban vert sátrat, pontosabban telepített modern informatikai eszközökkel felszerelt, 15–20 férőhelyes „digi-dobozt” a PontVelem Nonprofit Kft. A péntek délutáni sajtónyilvános szakmai fórumon Matolcsy Miklós ügyvezető igazgató így összegezte a hét történéseit: – Kötött tanmenettel, kész forgatókönyvvel érkeztünk a 60 esztendős Apáczaiba, „aki” digitalizáció tekintetében is igen jól tartja magát.

– Délelőttönként tanórákat tartottunk a modern technikákkal gazdagon felszerelt (érintőképernyős tévé, tabletek, notebookok, 3D-s nyomtató és szkenner) mobil osztályteremben például az informatikáról, a pénzügyi tudatosságról, a fenntarthatóságról, délutánonként pedig szakkörökön vettek részt az érdeklődők, akik a modern technikák segítségével például programozott, érzékelőkkel felszerelt robotokat alkottak.

A Mobidik (Modern Digitális Iskola) program voltaképpen Magyarország Digitális Oktatási Stratégiájának előfutára, amely a diákokat és a pedagógusokat is igyekszik felkészíteni az új, modern tanításra és tanulásra. – Közel 450 apáczais vett részt az elmúlt napokban a Mobidik foglalkozásain, a visszajelzések egytől egyig azt erősítik meg, hogy a XXI. századi oktatás- és tanulástechnikáé a jövő. A mai gyerekek szinte már az anyatejjel együtt szívják magukba a digitális tudást, okostelefonon csevegnek, tanulnak, kameráznak, moziznak, fontos, hogy az oktatásban is szerepet kapjanak a modern eszközök és pedagógiai módszerek – hangsúlyozta Andó Károly igazgató.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a folytatásért kiáltó program kapcsán arra világított rá, milyen nagy segítséget nyújthatnak a digitális iskolák a tanulásban, a felzárkóztatásban és a tehetséggondozásban.

- KM-PI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában