Helyi közélet

2017.04.02. 13:05

Bábelőadás és népdalok délutánja Kisvárdán

Kisvárda - A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (M.E. T.), a záhonyi (Tiszaszentmárton) és a vásárosnaményi járásban (Gemzse, Gyüre, Gulács, Márokpapi, Beregdaróc) az oktatási intézmények fenntartója.

Kisvárda - A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (M.E. T.), a záhonyi (Tiszaszentmárton) és a vásárosnaményi járásban (Gemzse, Gyüre, Gulács, Márokpapi, Beregdaróc) az oktatási intézmények fenntartója. Az oktatási intézményekben a településeken több mint ezer tanuló képzésével foglalkoznak az óvodától a középfokú végzettséget adó iskolákig, Dr. Vattamány Gyula főigazgató irányításával.

A Gemzsei Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Szakképző Iskola, alapfokú Művészeti Iskola, mint tagintézmény, /tagintézmény vezető: Molnár István/ 35 óvodás, hetven általános iskolás, nyolcvan esti szakközépiskolás neveléséről oktatásáról gondoskodik. Az általános iskolai tanulók, szombaton, délután Kisvárdán népdalokkal, bábműsorral, egy igazi mese és ének délutánt adtak a szép számú érdeklődőknek. A szereplőket és a megjelenteket Iklódy László lelkész köszöntötte. A „Szivárvány” bábcsoport tagjai /Sántháné Bodnár Erika irányításával/, valamint a „Kispacsirták” népdalkör /Kiss Aranka vezetésével/ tavaszt köszöntő népdalokat adtak elő.

Közös éneklés

A mesedélután zárásaként a szereplők és a közönség együtt énekelték a „Tavaszi szél vizet áraszt”című népdalt.

Egy nagyon kedves esemény is volt a rendezvény végén. A születésnapját ünneplő Szolnoki Evelint köszöntötték 11 születésnapja /2006. április 1./ alkalmából. A szereplők és a résztvevők felállva s tapssal köszöntötték az ünnepeltet. A gemzsei gyerekekről és pedagógusairól külön csoportkép is készült.

Iklódy László lelkész és munkatársai megajándékozták a fellépő gyerekeket és a csoportok vezetőit, majd vendéglátásban részesítették a résztvevőket.

A mese és az énekdélutánon a Galilea Háztemplomában résztvevők külön megköszönték a rendezőknek és a fellépőknek a szép és kellemes hangulatú élményekben gazdag szombat délutánt.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában