Helyi közélet

2017.04.21. 11:18

Gép „ki mit tud” Nyíregyházán

Nyíregyháza - Munka közben tekinthették meg a gazdák az Agroker Holding gépparkját és a korszerű technológiákat.

Nyíregyháza - Munka közben tekinthették meg a gazdák az Agroker Holding gépparkját és a korszerű technológiákat.

„A gép önmagában kevés. Te is kellesz hozzá!” – szólította meg a fiatalokat a Mezőgépész programba csábító MEGFOSZ plakát az Agroker Holding Zrt. nyír­egyházi gépbemutatóján. A cég megbecsült, régi partnerei – Drenyovszki József és Bellus József – nyíregyházi családi gazdaságuk területén adtak helyet az Agroker hagyományos tavaszi bemutatójának.

A kiállított, de munkavégzés közben is megszemlélhető gépeket – ezek részben a házigazdák, részben az Agroker tulajdonában vannak – két táblában elhelyezett két csoportban, a tavaszi és az őszi munkákhoz alkalmazható gépkapcsolatokon keresztül mutatták be az esős reggeltől meg nem riadt, mintegy félszáz érdeklődőnek.

Sok múlik a technológián

Pintér István, az Agroker Holding vezérigazgatója köszöntőjében többek között elmondta: az uniós támogatások már kifutóban vannak, és szó, ami szó, ezt az ágazatot nem nagyon preferálták az elmúlt években. Így aztán saját erőből, a megtermelt profitból kell beruházni, eszközöket vásárolni.

– Mindez arra sarkall minket, hogy bebizonyítsuk: támogatás nélkül is lehet versenyképesen termelni. A szántóföldi növénytermesztésben – az adottságokon és az időjáráson kívül – a technológia színvonala rendkívül fontos szerepet kap, mert utóbbi is befolyásolja a nyereséget.

– Olyan gépeket sorakoztattunk fel, amelyek használatával úgy véljük, jövedelmezően lehet termelni – tette hozzá a vezérigazgató.

Ezután az Agroker Holding által értékesített különféle korszerű gépekhez hasonlóan megbízható háttérszolgáltatásokról szóltak az érintett részlegek irányítói: Hidegh László szerviz-, Pályka Szabolcs alkatrész- és Dojcsák János gépüzletág-vezetők.

A legújabb eszközökkel

A magágykészítéstől a vetésen át, a műtrágyázáson, növényvédelmi permetezésen keresztül a termésbetakarításig minden szántóföldi munkafázist a legújabb eszközökkel, működés közben láthattak az érdeklődők. A bemutató végén egy kis harapnivaló várta a jelenlévőket, és ez alkalmat teremtett a szakmai beszélgetésekre is.

Mezőgépész mindig kell

Az Agroker Holding Zrt. a MEGFOSZ tagjaként arra is figyelt, hogy felkeltse az érdeklődést a Mezőgépész program iránt, amelynek táblaszélre kihelyezett plakátján minden gazda elolvashatta a toborzó jelmondatokat: „Ami ma a traktorban, az holnap az autóban! Biztos jövő! Mindig közel a természethez! Remek karrierlehetőségek, korszerű megoldások, hasznos tudás! Mezőgépészre mindig szükség lesz!”

Szövetségben

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) 1999-ben alakult, célja a magyarországi eszköz- és gépforgalmazók szakmai érdekeinek képviselete, a közös célok meghatározása, azok érvényre juttatása. A tagság száma folyamatosan bővül.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában