Helyi közélet

2017.04.28. 12:41

Hallotta már magyarul a Moonlight Shadow-t? Most megteheti, hála a nyírségi énekesnőnek!

Nyírtelek - A Miss Bianka művésznév mögött megbújó Cz. Hadas Bianka 2014 óta zenél aktívan. Főleg dalok írásával foglalkozik, de az elmúlt időszakban a feldolgozások felé is kacsingat. A nyírtelekről származó énekesnő és dalszerző szeret lavírozni anyanyelve, a magyar és az angol között, amelyet gyerekkora óta tanul és alkalmaz.

Nyírtelek - A Miss Bianka művésznév mögött megbújó Cz. Hadas Bianka 2014 óta zenél aktívan. Főleg dalok írásával foglalkozik, de az elmúlt időszakban a feldolgozások felé is kacsingat.

A nyírtelekről származó énekesnő és dalszerző szeret lavírozni anyanyelve, a magyar és az angol között, amelyet gyerekkora óta tanul és alkalmaz.

Mike Oldfield klasszikusa, a Moonlight Shadow Bianka gyerekkorának egyik kedvenc melódiája, és mikor elhatározta, hogy szeretné elénekelni, a szöveg memorizálása közben jött számára a fordítás gondolata. "Szerintem legtöbben nem tudjuk, miről is szól ez a dal." - mondja az énekesnő. - "Mai napig játsszák a rádiók, egy igazi klasszikus, de az üzenete nem jut el hozzánk, csak a mesés, bájos dallamvilága. Ez nem is meglepő, hiszen kifejezetten nehéz szövege van, olyan kifejezésekkel és szavakkal, amelyekkel nem találkozni a legtöbb mainstream pop slágerben." - magyarázza Miss Bianka. - "Ez egy mélabús ballada, amely a halálról szól, és szerettem volna megismertetni a közönséggel a mondanivalóját. Így született meg az utolsó magyar versszak és refrén, amely egyfajta tömörített fordítása az angol verziónak."

Miss Bianka a saját dalok írása mellett folyamatosan szeretne feldolgozásokkal is foglalkozni. A közeljövőben is tervezi hasonló projektek megvalósítását Szécsi Norbert segítségével, aki billentyűn kíséri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában