Helyi közélet

2017.04.05. 11:35

Jobbik-sajtótájékoztató: Tiltakoznak a fúrt és ásott kutak terhei ellen

Nyíregyháza - Az Országgyűlés májusban fogadta el a módosított vízgazdálkodásról szóló törvényt. Eszerint minden korábban létesített fúrt és ásott kút után fenntartási engedélyt kell kérni 2018. december 31-ig.

Nyíregyháza - Az Országgyűlés májusban fogadta el a módosított vízgazdálkodásról szóló törvényt. Eszerint minden korábban létesített fúrt és ásott kút után fenntartási engedélyt kell kérni 2018. december 31-ig. „A Jobbik néhány független képviselőhöz hasonlóan akkor is nemmel szavazott, szemben a Fidesszel és az MSZP-vel” – közölte dr. Gyüre Csaba országgyűlési képviselő Nyíregyházán. „Aki jövő év végéig nem kérelmezi a fenntartási engedélyt, vízgazdálkodási bírságot kap. És ne feledjük: az engedély illetékköteles és utólagos tervezési költség is felmerülhet. Ez több 10 ezer forintba kerül, amit sokan nem tudnak kifizetni, miközben vidéken rengeteg ember egyedüli vízforrása a kút. Országszerte százezrek élnek tanyákon, ahol nincs vezetékes vízhálózat. Ráadásul fennáll a veszély, hogy ha nyilvántartásba kerülnek a kutak, adót vetnek ki, és akár vízórákat is felszereltethetnek, ami aggályos”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában