Helyi közélet

2017.04.30. 09:19

Kéthetente irány a vízpart

Rakamaz - A rakamazi egyesület is csatlakozott a hétvégi horgásziskolához.

Rakamaz - A rakamazi egyesület is csatlakozott a hétvégi horgásziskolához.

Csatlakozott a MOHOSZ új kezdeményezéséhez, a hétvégi horgásziskola programhoz a Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület is. A civil szervezet tapasztalt tagjai kéthetente szombatonként várják a rakamazi gyermekeket a vízparton. A horgászat mellett a kis­iskolások megismerkednek a víz és a vízpart növényeivel, madaraival és különös állataival. A természet megszerettetése, tudatos védelme ugyanúgy része a hétvégi foglalkozásoknak, mint az alapvető halfogási módszerek megismerése.

A Föld napján tartott rendezvényen először megemlékeztünk az évfordulóról, beszéltünk bolygónk megóvásának fontosságáról és lehetőségeiről. Ezt követően sokat horgásztunk, csiszolgatva a kicsik úszós technikáját, majd egy miniversennyel zártuk napot. Jó volt hallgatni az első osztályos Rozit, aki a harmadikos bátyjának „segédkezett”, s közben önkéntelenül is azt mondta: Horgászni nagyon jó! – tájékoztatta lapunkat Biri Imre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában