Helyi közélet

2017.04.26. 12:36

LMP-sajtótájékoztató: A Kárpát-medence rendelkezik annyi természeti erőforrással, hogy az emberek jól éljenek

Nyíregyháza - Amit most a Paks II-re költenek, abból 100 százalékban áttérhetnénk megújuló energiára, állítják a párt politikusai.

Nyíregyháza - Amit most a Paks II-re költenek, abból 100 százalékban áttérhetnénk megújuló energiára, állítják a párt politikusai.

– Ha a paksi bővítés – amely nem csak a számok tükrében ésszerűtlen, de gazdasági értelemben is káros – megvalósulna, annak minden magyar település, így Nyíregyháza is a vesztese lenne – mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Sallai Róbert Benedek, a párt országgyűlési képviselője. – Európában már rendelkezésre állnak azok a megújuló energiára építő technológiák, amelyek alkalmasak arra, hogy kielégítsék az élet és a gazdaság számtalan területének az energiaigényét. Amit Paksra költ az ország, az a pénz elegendő lenne a települések, a családok energiafüggetlenségének a megteremtésére. Ráadásul ebben a megyében, ahol az egy főre eső GDP és az átlagkereset adatai is a legrosszabbak, még nagyobb szükség lenne egy decentralizált fejlesztésre, ami nem mások profitját növeli, hanem a helyi gazdaságot fejleszti – fogalmazott a képviselő. Cselószki Tamás megyei elnök ehhez annyit tett még hozzá, hogy ahogyan azt közgazdasági elemzések már bebizonyították, a tervezett Paks2 gazdaságilag nem megtérülő beruházás. Sőt, ha netán megvalósulna, a magyar költségvetésnek, azaz végső soron a magyar adófizetőknek évente 100 milliárd forintos nagyságrendű plusz költséget jelentene a működése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában