Helyi közélet

2017.04.03. 14:07

Megint nagy sikert aratott a MEGINT

Nyíregyháza - Élő zenei kísérettel léptek fel a gálaműsorban a nyíregyháziak.

Nyíregyháza - Élő zenei kísérettel léptek fel a gálaműsorban a nyíregyháziak.

A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban nyolcadik alkalommal rendezték meg a MEGINT-et, vagyis a Magyarországi Evangélikus Gimnáziumok Népművészeti Találkozóját. A kétnapos programra a mi kollégiumunkat is meghívták.

Felkészítő tanáraink, Borza Tünde és Kurinszky Márk segítségével januárban és februárban hetente kétszer próbáltunk; szatmári tánccal készültünk. Rengeteg gyakorlás és felkészülés után elérkezett a nagy nap. A fővárosban megszálltunk, aztán elindultunk sétálni, nézelődni. Este, a vacsora után megismerkedtünk a kollégium lakóival, és jókat beszélgettünk velük.

Hová tűnt a hanganyag?

Másnap reggel minden csoport 10 perc színpadbejárási időt kapott. Volt okunk az idegeskedésre, ugyanis a hanganyagunk nem érkezett meg. Szerencsére a zenekar tagjai profikhoz illően meg­oldották a problémát: a gálaműsorban élő zenei kí­sérettel léptünk fel! Köszönjük a felkészítőinknek és a kí­sérő tanárainknak ezt az élményt!

Dinó Boglárka, Őry Anikó, Szabó Pálma, Luther Márton Evangélikus Kollégium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában