Helyi közélet

2017.04.06. 14:11

MSZP-sajtótájékoztató: "Ma 500 ezer ember él 28 500 és 50 ezer forint közötti nyugdíjból"

Nyíregyháza - A megyei nyugdíjas parlament csütörtöki ülése után sajtótájékoztatót tartott Nyíregyházán a Magyar Szocialista Párt.

Nyíregyháza - A megyei nyugdíjas parlament csütörtöki ülése után sajtótájékoztatót tartott Nyíregyházán a Magyar Szocialista Párt. Először dr. Veres János megyei elnök köszöntötte a sajtó képviselőit, majd átadta a szót Korózs Lajosnak. Az MSZP országgyűlési képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy a házi segítségnyújtás rendszerében előnyt élvez az, aki magasabb térítési díjat tud fizetni. – Ma Magyarországon aljas, embertelen és antihumánus a szociális ellátórendszer – fogalmazott Korózs Lajos, majd képviselőtársa, Gúr Nándor hozzátette: tudomásul kell venni, hogy a nyugdíj nem adomány, hanem szerzett jog. – Ma 500 ezer ember él 28 500 és 50 ezer forint közötti nyugdíjból vagy nyugdíjszerű ellátásból hazánkban – emelte ki a politikus. A sajtótájékoztatón, ahogy az azt megelőző nyugdíjas parlamenti ülésen részt vett Román Demeterné is. A 3000 tagot tömörítő megyei nyugdíjas szövetség elnöke szerint be kellene vezetni a nyugdíjplafont, mert felháborító, hogy míg Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében néhány tízezer forintos ellátásból élnek az emberek, addig egyesek (luxus)nyugdíja meghaladja egy 1 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában