Helyi közélet

2017.04.11. 16:23

Nagy sikert aratott a jótékonysági nap

Nábrád - Az adakozóknak köszönhetően növekedett a felújítási önerő.

Nábrád - Az adakozóknak köszönhetően növekedett a felújítási önerő.

Negyedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban Nábrádon a már hagyománnyá vált jótékonysági délutánt a község református templomának a felújításáért.

A templom 1906-ban épült, s azóta nagyobb felújítás nem történt, az utódok pedig fontosnak érzik, hogy az ősök hagyatékát megőrizzék. Ezért mozdult meg ismét a falu apraja-nagyja, összefogva a környék reformátusaival és határon túli börvelyi barátaikkal.

– Rendezvényünket és ­egyházközségünket megtisztelte látogatásával dr. Tilki ­Attila országgyűlési képviselő, Fülöp István, a Reformátusok Szatmárért Közhasznú egyesület elnöke, valamint Szalay Kont, a Szatmári Re­formátus Egyházmegye es­perese, Dán Csabáné polgármester, és eljöttek a szomszédos települések polgármesterei és lelkészei – tájékoztatta lapunkat Szarka Géza gondnok.

– Programunkat hagyományosan a börvelyi Lápi Lidércek amatőr színtársulat újabb előadása nyitotta, majd a helyi nyugdíjasok szívhez szóló műsorában gyönyörködhettünk, végül a református énekkar rendhagyó produkciójával szórakoztatta a vendégeket. A délutánt tombolasorsolás zárta. Az önzetlen adakozásnak köszönhetően ismét gyarapodott az az önerőre gyűjtött összeg, mellyel templomunk felújítására beadott pályázatunk támogatását szeretnénk kiegészíteni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában