Helyi közélet

2017.04.18. 18:51

Tizenhárom balesetnél helyszíneltek és tizennyolc ittas vezetőt csíptek a rendőrök az ünnepi hétvégén

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök 3249 járművezetőt ellenőriztek az ünnepi hosszú hétvégén.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a rendőrök 3249 járművezetőt ellenőriztek az ünnepi hosszú hétvégén.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és az alárendeltségébe tartozó rendőrkapitányságok munkatársai 2017. április 14-e és 17-e között a megye teljes területén tartottak közúti ellenőrzéseket. A közlekedésbiztonsági ellenőrzések célja a balesetmegelőzés, az ittas vezetők forgalomból történő kiszűrése volt.

A rendőrök az ellenőrzött 3249 járművezetőből 18-al szemben állapítottak meg valamilyen fokú ittasságot és ennek megfelelően indítottak 5 esetben közigazgatási hatósági eljárást, míg 13 esetben büntetőeljárást. Közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 103 járművezetővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 58 esetben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén 13 esetben intézkedtek, ebből 1 halálos kimenetelű volt, 3 súlyos és 9 könnyű sérülést eredményezett.

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a közlekedők továbbra is számíthatnak hasonló közúti ellenőrzésekre a megye teljes területén.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában