Helyi közélet

2017.05.31. 10:37

A várépítés legendáját is felidézték a tiszanagyfalui diákok

Tiszanagyfalu - Erdélybe utazhattak a Tiszanagyfalui Általános Iskola 7. osztályos tanulói a közelmúltban a Határtalanul pályázatnak köszönhetően.

Tiszanagyfalu - Erdélybe utazhattak a Tiszanagyfalui Általános Iskola 7. osztályos tanulói a közelmúltban a Határtalanul pályázatnak köszönhetően.A négynapos tanulmányi kiránduláson felkutatták Erdély természeti és épített örökségét. A Királyhágón át érkezve még láthatták a Kalotai- és Gyalui-havasok fehér csúcsait. Kolozsváron a Mátyás királyhoz kötődő emlékhelyek felkeresése után térkép alapján kutatták fel a híres emberek sírját a Házsongárdi temetőben. Jártak a tordai sóbányában, Gyulafehérvárott pedig megkoszorúzták a Hunyadiak sírját a Szent Mihály templomban. Vajdahunyad várában tovább bővíthették ismereteiket a Hunyadi családról. Déva várában felelevenítették a várépítés legendáját.

A Dévai Szent Ferenc alapítványnál tett látogatás, az ajándékozás, a közös éneklés a közösség összetartását erősítette.

Az utolsó napon Marosillyén egy rendhagyó történelemóra Bethlen Gábor korába kalauzolta el a tanulókat.

Nagyváradon a püspöki székesegyház méltó lezárása volt a tanulmányútnak – tájékoztatta lapunkat Kobzosné Kocsis Erika osztályfőnök.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában