Helyi közélet

2017.05.21. 12:57

Aranyozott érmet kapott II. János Pál pápától

Nyíregyháza - Minden lépését vigyázták a megyénkbe látogató legfőbb egyházi méltóságnak. A Kelet arcképcsarnoka: Szondy Barna, az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület elnöke.

Nyíregyháza - Minden lépését vigyázták a megyénkbe látogató legfőbb egyházi méltóságnak. A Kelet arcképcsarnoka: Szondy Barna, az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület elnöke.

Szondy Barna 1941 tavaszán Debrecenben született, de Nagykállóban nőtt fel, s a neves Budai-gimnáziumban érettségizett, hogy utána a moziüzemi vállalatnál rádiótechnikusi képesítést nyerjen, s ilyen szakemberként legyen karbantartó később a postán. Civil emberként rendőrségi állományba is került. – Akkortájt látogatott Nyíregyházára és Máriapócsra II. János Pál pápa, s a mi csoportunk felelt a magas egyházi személy biztonságáért, amit én szerveztem meg. Őszentsége elégedettségét mutatta, hogy aranyozott éremmel tüntetett ki bennünket, akik vigyáztuk minden lépését. – Barna rádiótechnikusként vonult nyugdíjba 1992-ben, azóta a Hímes városrészben él a feleségével.

Két fiútestvére van: György az Arany János gimnázium igazgatójaként ment nyugdíjba, Zoltán pedig a GELKA-nál kereste a kenyerét.

Nyáron is sűrű a program

– Hat éve vállaltam el az Örökzöld Nyugdíjas Egyesület elnöki felkérését, a szervezet taglétszáma azóta jócskán nőtt. – Náluk egyesületi tag lehet a közeli kultúrház környékén élő valamennyi szépkorú, aki találkozni, beszélgetni szeretne ismerőseivel, s aki vágyakozik a közös programokra. Mert ők minden csütörtökön megosztják egymással örömeiket, gondjaikat, beszámolhatnak gyerekeikről, unokáikról, máskor előadásokat hallgatnak kiváló szakemberektől, orvosoktól. Rendeznek szalonnasütéseket, batyus bálokat s nem feledkeznek meg a társak névnapi köszöntéséről sem, melyeket minden hónapban rendszeresen megtartanak. Aztán ki ne felejtsük a kisebb országjárásokat, a kisebb–nagyobb kirándulásokat – legközelebb Noszvajra, majd Esztergomba vezet az „örökzöldek” útja – mesélte az elnök.

Hozzátette: az egyesület tagja az Életet az Éveknek Országos Szervezetének és a Nyugdíjas Szövetségnek is. A végére hagyta a legmelengetőbb boldogságot: Gyuri fiuk három szép lányunokával ajándékozta meg őket.

- Angyal Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában