Helyi közélet

2017.05.09. 18:00

Emlékplakett a legjobbaknak

Kisvárda - Elismeréseket vehettek át a ballagó osztályok kiemelkedő tanulói.

Kisvárda - Elismeréseket vehettek át a ballagó osztályok kiemelkedő tanulói.

Az elmúlt napok változó időjárása bármikor tönkretehetett egy szabadtéri rendezvényt, ezért döntött úgy a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium vezetősége, hogy az idei ballagást a városi tornacsarnokban rendezik meg.

Jelentős „pályaudvar”

A hagyományosan nagyszabású ünnepélyen nemzeti imánk után Bíró Gábor igazgató köszöntötte a hét végzős osztály diákjait és az osztályfőnököket. A direktor az utazás köré építve mondanivalóját kifejtette: a maturálók ballagásukkal és a közelgő érettségi vizsgákkal jelentős pályaudvarhoz értek életükben. Beszédében az igazgató a múló idő relativitásáról szólva rámutatott:

– A diákok előtt álló egyik legfontosabb feladat és kihívás, hogy miként tudják kivonni magukat az idő szorításából. Az iskolától búcsúzó diákok nevében Sinka Ádám (12. A) az anyanyelvről és egy népet meg- és összetartó erőről szóló szavalattal köszönt el az alma matertől, míg az összes végzős gondolatait Bencsik Panna (12. D) öntötte formába és tolmácsolta a népes publikumnak. Az iskolazászlóra Csizmadia Fanni (12. C) által elmondott bölcs szavak kíséretében került fel hét új szalag.

Az ünnepség keretében adta át az intézmény direktora a Bessenyei-emlékplaketteket. Az emlékplakettet 1996-ban, a gimnázium 85. jubileumi évében alapították, s azt a nevelőtestület döntése alapján adják az arra érdemeseknek azóta is minden évben. A 2016/2017-es tanévben a Bessenyei György Emlékplakettet pedagógusi munkásságáért egy tanár, illetve gimnáziumi éveik alatt elért eredményeikért négy végzős tanuló kapta meg. Átadták a Borsi Antal által tervezett Arany János Emlékérmet is.

Elismerések

Emlékplakettet kapott: Oláh Tibor, a kollégium vezetője, Kovács Kornélia (12. D), Lippai Laura (12. E), Lekka Ákos (12. E), vedres Péter (12. E)

Arany János Emlékérmet vehetett át: Tóth Béla és Sinka Ádám, az Arany János Tehetséggondozó Program két végzős tanulója.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában