Helyi közélet

2017.05.13. 17:47

Felkutatják a lappangó tehetségeket

Nyíregyháza - Nem azt kell hangsúlyozni, mit nem tudunk megcsinálni, hanem azt, mire vagyunk képesek!

Nyíregyháza - Nem azt kell hangsúlyozni, mit nem tudunk megcsinálni, hanem azt, mire vagyunk képesek!

– Átlagon felüli adottság, kimagasló kreativitás és motiváltság, vagyis feladat iránti elkötelezettség. Ez a tehetségesség három kritériuma – sorolta a május 12–13-ai, a Hotel Koronában zajló tehetségkonferenciát és tehetségnapot megelőző sajtótájékoztatón dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság és a MATEHETSZ elnöke.

Hangsúlyozta: a korábbi programoktól eltérően immár minden eddiginél nagyobb szerepet kap az egyéni tehetséggondozás, a lappangó fiatal tehetségek felkutatása, képességeik kibontakoztatása és fejlesztése.

– Attól, hogy valaki nem éltanuló, még lehet bizonyos területeken kimagaslóan tehetséges, például rajzban, táncban, zenében! – hangsúlyozta.

Az egyénekre fókuszálnak

– A szülők partnersége, a gyakorlatorientált tanulói módszertan, az egyéni tehetségfejlesztő programok, az, hogy a gyermek tudatában legyen a saját képességeinek és kitartóan küzdjön a céljaiért, elengedhetetlenül fontos. 2020-ig egymilliárd forintos pályázati forrás áll rendelkezésre az ifjú tehetségek segítésére. A gyerekek évente akár egymillió forint támogatást is nyerhetnek, amit felszerelésekre, szakmai fejlődésük elősegítésére fordíthatnak – árulta el dr. Balogh László a dr. Szilágyiné Pálkövi Mária (Konszonancia Regionális Zenei Tehetségsegítő Tanács) és prof. Franz J. Mönks (Európai Tehetség Tanács) elnökökkel közösen tartott tájékoztatón, melyen Szabó István, a megyei közgyűlés alelnöke is részt vett.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában