Helyi közélet

2017.05.27. 12:15

Kettős vöröskeresztes elismerés a záhonyi diákotthonban

Záhony - A Vöröskereszt Világnapja alkalmából a Mándokon rendezett megyei ünnepségen az intézmény két önkéntese is a karitatív szervezet Országos Vezetősége által adományozott kitüntetést vehette át.

Záhony - A Vöröskereszt Világnapja alkalmából a Mándokon rendezett megyei ünnepségen az intézmény két önkéntese is a karitatív szervezet Országos Vezetősége által adományozott kitüntetést vehette át.

A berkeszi lakóotthonban élő, a határvárosi középiskolában ötödik éve tanuló Katona Dávid már elsősként bekapcsolódott a kollégiumban folyó vöröskeresztes munkába. Évek óta szervezi az intézményi véradónapokat, képzett kortárs segítő és baleseti imitátor. Jeleskedik az adománygyűjtésben, többször volt alkalma a határon túli magyar iskolákat is megsegíteni. Az elmúlt években számos katasztrófavédelmi gyakorlaton és elsősegélynyújtó bemutatón működött közre a megye településein. Két alkalommal az országos döntőbe jutott a diákotthon csapatával a felmenő rendszerű prevenciós versenyben, a területi elsőségek mellett az elsősegélynyújtásban megyei 2. helyezést, katasztrófavédelemben megyei 4. ért el a kollégium csapataival. Tavaly a városnapi ünnepségen a záhonyi képviselő-testület részesítette elismerésben sokrétű közösségi tevékenységéért. A világnapi rendezvényen dr. Pataki Piroska, a humanitárius szervezet megyei elnöke és Gurály Edina megyei igazgató nyújtotta át számára a Vöröskereszt Országos Vezetőségének és az Ifjúsági Vöröskereszt Elnökségének elismerő oklevelét.

Az Országos Vezetőség és az Ifjúsági Vöröskereszt Elnöksége a bázisiskolai szervezet tanár-elnökének, Háda Zoltán kollégiumvezetőnek a Kiemelkedő Oktató-Nevelő Tevékenységért kitüntetést adományozta. A korábban több alkalommal elismert tanár-elnök másfél évtizede szervezi a versenyeken való részvételt, összefogja a kollégisták felkészítését, az intézményi véradásokat, a határon túli partneriskolák adományokkal való segítését, pályamunkájával pedig egy évtizede elnyerték a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisiskolája címet.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában