Helyi közélet

2017.05.10. 15:50

Közös Rendvédelmi nap Nyíregyházán

Nyíregyháza - Látványos felvonulással vette kezdetét a szerdai közös Rendvédelmi Nap Nyíregyházán, majd a Kossuth téren dinamikus bemutatókkal folytatódott a rendvédelmi szervek szakmai napja, ahol a kiállított eszközöket is megtekinthették az érdeklődők.

Nyíregyháza - Látványos felvonulással vette kezdetét a szerdai közös Rendvédelmi Nap Nyíregyházán, majd a Kossuth téren dinamikus bemutatókkal folytatódott a rendvédelmi szervek szakmai napja, ahol a kiállított eszközöket is megtekinthették az érdeklődők.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Pénzügyőr Zenekarának közreműködéssel kezdődött szerda délelőtt a nyíregyházi közös felvonulás a NAV Dózsa György úti székházától. Az ünnepélyes felvonuláson a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állománya, a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók, a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet vezetői, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetői, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai vettek részt. A felvonulást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság biztosította.

A Kossuth téren Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Polgári András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg a rendezvényt.

Elsőként, a NAV Pénzügyőr zenekarának koncertje következett, majd a dinamikus bemutatók szórakoztatták a közönséget. Volt őrző-védő kutyás bemutató a megyei rendőr-főkapitányság közreműködésével, konténertűz bemutató a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság támogatásával, ahol ezúttal egy lakószobát rendezett be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság és azt mutatták be, hogy a felcsapó lángok milyen hamar tudnak megsemmisíteni egy épületrészt, illetve ismertették, hogy mit tudnak tenni a lakók egy esetleges tűz során. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók percek alatt eloltották a lángokat.

A szerdai közös Rendvédelmi Napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal keresőkutyás bemutatóval készült, míg a gyerekekkel megtelt Kossuth téren a nyírbátori óvodásokból verbuválódott Tűzmanók is felléptek, miután kigyulladt egy babaház. Az oltást kézi hajtású fecskendő segítségével mutatták be. A MRFK Jonatán akciócsoportja intézkedés-taktikai feladatokat hajtott végre, végül a műszaki mentési gyakorlaton a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy balesetet szenvedett gépkocsiból két sérültet mentettek ki.

Ezek mellett egész délelőtt a rendvédelmi szervek gépjárműveit és a kiállított anyagokat tekinthették meg az érdeklődők, a megyei tűzmegelőzési sátorban kisebb ajándéktárgyakért cserébe feltett kérdésekre kellett, hogy válaszoljanak a résztvevők.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában