Helyi közélet

2017.05.18. 15:51

LMP-sajtótájékoztató: Egy szabolcsi dolgozó átlagosan 100 ezer forinttal keres kevesebbet egy budapestinél

Nyíregyháza - A Fidesz-kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átverte a munkából élőket címmel tartott sajtótájékoztatót Nyíregyháza főterén Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese és Cselószki Tamás, a párt megyei területi elnöke.

Nyíregyháza - A Fidesz-kormány Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is átverte a munkából élőket címmel tartott sajtótájékoztatót Nyíregyháza főterén Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese és Cselószki Tamás, a párt megyei területi elnöke. Schmuck Erzsébet bírálta a 2018-as költségvetést, mondván, a kormány ugyanazt a hibás társadalom- és gazdaságpolitikát folytatja, amivel a jelenlegi helyzetbe sodorta Magyarországon a foglalkoztatást, az oktatást és az egészségügyet. – A Fidesz nem nyúl hozzá az egy kulcsos személyi jövedelemadóhoz, amivel csak a felső, tehetős réteg jár jól, miközben egyre nagyobb az elszegényedés. A minimálbér-emelések terhét a kis- és közepes vállalkozók nyakába varrja a kormány, és – általános béremelés híján – nem orvosolja az egyre nagyobb bérfeszültségeket. A regionális bérszakadék is óriási: egy szabolcsi dolgozó átlagosan 100 ezer forinttal keres kevesebbet egy budapestinél! – mondta. Cselószki Tamás a munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő, kistelepülések felzárkózását is segítő energetikai, energiahatékonysági beruházások támogatása mellett érvelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában