Helyi közélet

2017.05.19. 15:21

Oklevél a legjobbaknak - ülésezett a megyei iparkamara küldöttgyűlése

Nyíregyháza - Az elfogadott beszámoló szerint a kamara fegyelmezetten gazdálkodott 2016-ben.

Nyíregyháza - Az elfogadott beszámoló szerint a kamara fegyelmezetten gazdálkodott 2016-ben.

Hetven százalékos részvétéli arány mellett kezdődött el péntek délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlése, melyen a 2016-os esztendő került gazdasági szempontból górcső alá, illetve átadták a kamarai kitüntetéseket is. A küldöttek megválasztották Párkányiné dr. Csurka Edina jegyzőkönyv-vezetőnek, Krámer Zoltánt és Ráskó Ferencet pedig hitelesítőnek. Pekó László éves elnök beszámolója előtt a megjelentek megemlékeztek a nemrégiben elhunyt Zombor Józsefről, aki hosszú éveken át volt a kamara elnökségének tagja.

Meghaladta a tervezettet

– Kiszámíthatóan és takarékosan gazdálkodtunk. Arra törekedtünk, hogy minél több bevételre tegyünk szert, emellett pedig minimalizáljuk a kiadásainkat és fegyelmezetten költekezzünk. Ennek köszönhető, hogy a készpénzállományunk mértéke az év végére meghaladta a tervezettet – fogalmazott Pekó László szerint a bevételi oldal (ami a szakképzési hozzájárulásból, a kötelező és önkéntes kamarai hozzájárulásból, valamint a különböző pályázati pénzekből állt össze) jobban alakult az előre kalkuláltnál. A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke az 5000 forintos kötelező kamarai hozzájárulásról külön is szót ejtett. Kiemelte: „ez a törvény, nem mi találtuk ki”.

További részletek és a díjazottak névsora elolvasható a Kelet-Magyarország május 20-i számában és a kelet.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában