Helyi közélet

2017.05.01. 18:17

Rímfaragás, népdaléneklés és sorversenyek záhonyi iskolások Árpád-hetén

Záhony - Idén május 2-ától 4-éig tartanak a hagyományos diákhét eseményei a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI-ban.

Záhony - Idén május 2-ától 4-éig tartanak a hagyományos diákhét eseményei a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és AMI-ban.

A megannyi érdekes és változatos rendezvényt ígérő diákhét az alsó tagozatosoknál kedden délelőtt rímfaragó versennyel veszi kezdetét. Délután az Árpád-kori öltözékek versenyével folytatódik a program, ezzel párhuzamosan pedig népdaléneklésben is versengenek a jelentkezők. Szerdán aszfaltrajz-verseny és sorverseny szerepel a programban. Csütörtökön kézműves foglalkozásra, homokvár-építő versenyre várják a kisdiákokat, valamint jurta sátor rajzolása, vagy festése teszi próbára a nebulók ügyességét.

A felső tagozatos diákokra kedden szintén az Árpád-kori öltözékek versenye és a népdaléneklő verseny vár, szerdán aszfaltrajz-verseny és különféle sportversenyek színesítik a diákhetet, míg csütörtökön természetismereti vetélkedő és parkszépítés kínál közös ismeret- és élményszerzést. Ugyanezen a héten a reformáció kezdetének 500. évfordulója tiszteletére számos tematikus programot is tartanak az intézményben.

Ebben az évben egy héttel később, május 12-én, pénteken rendezik meg a szintén hagyományos családi napot, illetve DÖK-napot, melynek keretében a kisebbeknek egy 7, a nagyobbaknak pedig egy 14 állomásos akadályversenyt hirdettek meg.

- Katona Dávid -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában