Helyi közélet

2017.05.03. 17:10

Robotot is építhettek az erdélyi fiatalokkal

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Ridens informatikát tanuló diákjai és kísérőtanáraik csodálatos négy napot tölthettek el a romániai Gyergyószentmiklóson a Határtalanul pályázat keretében a napokban.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Ridens informatikát tanuló diákjai és kísérőtanáraik csodálatos négy napot tölthettek el a romániai Gyergyószentmiklóson a Határtalanul pályázat keretében a napokban. Az utazás első napján a Wesselényi-kastély mellett elterülő zsibói botanikuskertben gyönyörködhettek, majd a Gyergyóditróban lévő neogótikus nagytemplomot láthatták. A második napot a Békás-szoros és a Gyilkos-tó körül tett séta tette emlékezetessé, valamint az itt elfogyasztott híres erdélyi kürtöskalács. Délután szakmai programon vehettek részt a fogadóiskola diákjaival és tanáraival, ahol az ismerkedést követően megvalósulhatott a közös robotépítés is. Ellátogattak még a Medve-tóhoz, megismerkedtek Koronddal, Farkaslakával, Csíksomlyóval és a tordai sóbányával is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában