Helyi közélet

2017.05.12. 15:44

Sebész szike és fényképezőgép Dr. Artner Géza fotói Kisvárdán

Kisvárda - Vigyázzunk a természetre, nehogy egyszer az exponálás pillanatában tényleg, véglegesen a múlté váljon az. A képi megörökítés vágya már gyerekkori gyökerekkel rendelkezik nálam.

Kisvárda - Vigyázzunk a természetre, nehogy egyszer az exponálás pillanatában tényleg, véglegesen a múlté váljon az. A képi megörökítés vágya már gyerekkori gyökerekkel rendelkezik nálam.

Kisvárda – A mindennapi élet pillanatait megörökítő fotóiból nyílt meg Dr. Artner Géza sebész főorvos kiállítása a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza kiállítóterében, április 11–én, csütörtökön délután. A kiállítás képeit –45 színes fotót– Bartusné Havas Zsuzsanna a Szent György Görögkatolikus Általános Iskola Ökoiskola igazgatója ajánlotta a jelenlévő érdeklődők figyelmébe. A kiállítás megnyitóján a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola növendéke, aki a Szent György iskola ötödikes tanulójának, Pongó Balázs gitárjátékának hangulatával készítette elő a kiállítás megtekintését. Gitártanára Markó Fruzsina.

A természet szeretete a szenvedélye

Minden fotós életében ott van az a megismételhetetlen pillanat. Ez sokszor csak egy tizedmásodperc, de akkor és ott tudod, hogy jól kell sikerülnie annak a képnek. Mert az a pillanat nem jön vissza többet, de sok hasonló vár még rád.

–Eredeti szakmámat tekintve sebész orvos vagyok– kezdte beszélgetésünket Dr. Artner Géza sebész főorvos. Kisvárdán élek feleségemmel, Mártával. A képi megörökítés vágya már gyerekkori gyökerekkel rendelkezik nálam. Az iskolai események, az egyetemi évek, a családalapítás és gyermekeink, a kórházi munka történései, a DoktoRock színtársulat megmozdulásai mind–mind ihletet adtak ehhez a szenvedélyhez. A horgászaton keresztül a Tisza szeretete, a kertészkedésben a növények csodálata sarkallt arra, hogy ne hagyjam abba ezt a szerelmet. A lábunk előtt heverő természet apró szépségeiért hajlandó vagyok akár hason fekve, akár lesben állva, lélegzetet visszafojtva is időt szakítani, hogy megörökítsem azt a sok csodát, amit a természet rejt. Fényképeimet öncélúan, a magam szórakozására, boldogságára készítem.

Képeimmel szeretnék örömet szerezni Önöknek

–Most engedjék meg, hogy boldogságomat megosszam Önökkel. Hogy miért nincs címe a képeimnek? Talán, mert az emberek nem azt hiszik, amit látnak, hanem azt látják, amit hisznek. Kérem, fogadják épp olyan szeretettel őket, mint amilyen boldogsággal én megosztom őket Önökkel. Egyben szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy vigyázzunk a természetre, nehogy egyszer az exponálás pillanatában tényleg, véglegesen a múlté váljon az – mondta Dr. Artner Géza, invitálva a megjelenteket a közel félszáz kép megtekintésére.

A természet színes csodái május 30–ig tekinthető meg.

 

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában