Helyi közélet

2017.05.17. 14:04

Tűzoltási gyakorlat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt tűzoltási gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a szolgálatban lévő „A” csoportnak az egykori nyíregyházi Vay Ádám honvédségi laktanya területén.

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt tűzoltási gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a szolgálatban lévő „A” csoportnak az egykori nyíregyházi Vay Ádám honvédségi laktanya területén.

A tűzoltók a kiképzési terv alapján rendszeresen részt vesznek helyismereti foglalkozásokon és szituációs gyakorlatokon, azonban ritkán tudnak valósághű helyzetekben gyakorolni, ehhez nyújtott megfelelő helyszínt az egykori laktanya legénységi épülete, ahol valóban tűz keletkezett, így a gyakorlat lebonyolításához környezetvédelmi engedélyre is szükség volt.

A feltételezett helyzetben, egy többlakásos társasház alagsorában elektromos zárlat miatt tűz keletkezett, amely a sűrű füsttel együtt veszélyeztette a magasabban lévő szinteket, valamint az ott tartózkodókat. A jelzés csupán a pincéből kiáramló füstről szólt, viszont az egységek kiérkezése előtt közvetlenül egy magasföldszinti helyiség is lángra kapott, ahol berendezési tárgyak égtek, a társasházban élők közül több lakó kimenekült az épületből, viszont a magasföldszinti kigyulladt lakásban több ember bent rekedt.

A gyakorlaton két gépjármű-fecskendő, a vízszállító és a magasból mentő is részt vett.

A rajok életmentési és tűzoltási csoportokat alkotva védő és oltósugarakat szereltek, valamint a Nyírség létra segítségével, a magasból is egy sugár biztosította a tűz oltását.

A szerdai gyakorlat célja az állomány képességeinek a fejlesztése volt, a legcélszerűbb oltási eljárás, eszköz, oltóanyag alkalmazása mellett.

A gyakorlat végrehajtását a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, tűzoltósági felügyelője, a nyíregyházi tűzoltóparancsnok ellenőrizte és Oszlár Gábor tű. százados, a gyakorlat vezetője megfelelőre értékelte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában