Helyi közélet

2017.05.26. 07:25

Új hullámmedence, új csempe - Gőzerővel készülnek a megyei strandok a szezonra

Nyírbátor, Mátészalka, Tiszavasvári, Vásárosnamény - Megyeszerte készülnek a strandok, fürdők a vendégek fogadására.

Nyírbátor, Mátészalka, Tiszavasvári, Vásárosnamény - Megyeszerte készülnek a strandok, fürdők a vendégek fogadására.

A nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdőnél is felkészültek a szezonra.

– A strand június 3-án, szombaton nyit – közölte Horváth Gábor, a Nyírbátori Városfejlesztő és Működtető Kft. ügyvezetője.

– Elvégeztük a szükséges karbantartási, burkolatjavítási munkálatokat, várjuk a fürdőzőket. Új medencével, csúszdával nem bővültünk, de változatos programokkal igyekszünk majd izgalmassá, érdekessé tenni a fürdőzés, csúszdázás mellett nálunk eltöltendő időt. A gyerekek és felnőttek számára szervezett programok között lesznek bohócok, bábszínház, különböző táncos és aerobikprogramok, valamint sport­események, bajnokságok. A vendéglátóegységek kínálata is bővül. Azért, hogy a szezon elején nagyobb kedvet csináljunk a strandoláshoz, a 18 éven aluliak ingyenesen használhatják majd a csúszdákat június 15-éig.

Hullámmedencével bővül

Éppen ma indítja a szezont a Tiszavasvári Strandfürdő, amely többféle medencével, gyógyhatású termálvízzel és szórakoztató élményelemekkel várja vendégeit. A strand nagy szenzációja az idén júliusban az új hullámmedence lesz. Nagyné Juhász Zsuzsanna, a fürdő vezetője lapunk érdeklődésére elmondta: a Szentmihályi Gyógyfürdő néven megújult Tiszavasvári Strand- és Gyógyfürdő területén továbbra is sátrat verhetnek a kempingezők, a szervezők a felüdítő csobbanás mellett ráadásul élménydús családi programokat is kínálnak minden generációnak.

– A gyógyulni vágyók két gyógymedence közül választhatnak, a zavartalan úszás öröméért az úszómedencében az idei szezonban már lekerített úszósávokkal találkozhatnak a sportos vendégek. A gyermekmedencékben olyan közkedvelt figurákkal játszhatnak a gyerekek, mint a dinoszaurusz, teknősbéka vagy az óriás margaréta, a legkisebbeket pancsolómedence, a családokat tanmedence várja. A Kneipp-taposómedence a lábak és erek egészségéhez járul hozzá.

– A 120 méter hosszú anakondacsúszda csobbanómedencével, a trambulin, a splashpálya, vízi játszótér és a strandfocipályák továbbra is térítésmentesen vehetők igénybe. Minden második hétvégén éjszakai fürdőzést hirdetünk, a szórakozni vágyók nem kis örömére, és ezúttal is megrendezzük a gyermek és felnőtt strandfoci tornákat. Az aktuális programokról, rendezvényekről a strandfürdő közösségi oldalán fogunk hírt adni. A belépőjegy-kedvezmények (diák, nyugdíjas, csoportos) megmaradtak, ám az áraink tavalyhoz képest emelkedtek. Igaz, csak minimális mértékben, mindössze 8 százalékkal, ami aligha fogja megviselni, hideg zuhanyként érni a strandolókat.

Kijavítják a csempét

Gőzerővel készülnek Vásárosnaményban is a strandszezonra.

– A Szilva Termál- és Wellnessfürdőben önerőből elvégeztük a szükséges karbantartási és parkosítási feladatokat, s a tervek szerint a jövő hét csütörtöki napjára befejeződik a külső medence csempézésének javítása is – foglalta össze Filep Sándor, hozzátéve: a fedett rész folyamatosan fogadja a fürdőzni, úszni vágyókat, a külső medence június elejétől áll majd a strandolók rendelkezésére.

– Megszépült, felfrissült környezetben várjuk majd a külső részen is a vendégeinket, s nagyon bízunk benne, hogy a 25 méteres medence megépítésére beadott pályázatunkat pozitívan bírálják el – mondta Bereg fővárosának polgármestere.

Határon túli vendégek

A mátészalkai városi uszoda és strandfürdő már május elsején megnyitotta kapuit a közönség előtt. Tóth József, a komplexum vezetője érdeklődésünkre elmondta: a két évvel korábbi és a 2016-ban folytatódó nagyszabású felújítások után az önkormányzati fenntartású fürdő tanmedencével, egy ötpályás úszó- és egy termálmedencével, két szaunával, jakuzzival és gőzkabinnal, valamint wellness-szolgáltatásokkal várja a pihenni, sportolni, kikapcsolódni vágyókat.

– Az idősek, a családok és a tanulók részére különböző kedvezményeket biztosítunk, részben ennek is köszönhető, hogy nem csak a megyéből, de a határon túlról, Erdélyből is egyre többen látogatják a szalkai fürdőt – mondta Tóth József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában