Helyi közélet

2017.05.15. 18:04

Videó: Bábszínház helyett future rock

Nyíregyháza - Egymás szavába vágva mesélik a srácok, mi történt velük az elmúlt néhány hónapban. Az izgalmuk egyszerre kedvesen megmosolyogtató és lehengerlő, lehetetlen nem velük együtt lelkesedni. A fiúk nemhiába ilyen feldobottak: megjelent a nyíregyházi PánPéter zenekar első, ötszámos kislemeze, a Lépned kell.

Nyíregyháza - Egymás szavába vágva mesélik a srácok, mi történt velük az elmúlt néhány hónapban. Az izgalmuk egyszerre kedvesen megmosolyogtató és lehengerlő, lehetetlen nem velük együtt lelkesedni. A fiúk nemhiába ilyen feldobottak: megjelent a nyíregyházi PánPéter zenekar első, ötszámos kislemeze, a Lépned kell.

– A bemutatkozó dalunk, ami természetesen helyett kapott a korongon is – tavaly szeptemberben jelent meg, és klipet is forgattunk hozzá –, a Minden közepén címet viseli, s nemrégiben debütált a Petőfi Rádióban.

Abban állapodtunk meg, hogy az EP számaival fokozatosan jövünk elő, így május 6-án felkerült a Youtube-ra a Híd című lyrics (dalszöveg) videónk – újságolta Dömötör Sanka, a zenekar dobosa, s hozzátette: a kézzel fogható, főként promóciós célból készült CD-k mellett a Lépned kell elérhető a legnépszerűbb netes „hanglemezboltokban” is.

Egységet alkot

A PánPéter 2015 végén alakult a megyeszékhelyen. Az akkor még ötfős csapatot a nyíregyházi koncertzarándokok később trióként ismerhették meg. A zenekar future rockot játszik elektronikus elemekkel vegyítve, szövegeikkel a saját, huszonéves korosztályukhoz szólnak. Nem ez az első projektje a fiúknak, mindhárman komoly zenei múlttal érkeztek. Sanka és Dávid a hétköznapokon is zenével foglalkozik, míg a banda harmadik tagja, Vilmányi Gábor a Debreceni Egyetem hallgatója.

– Alapjáraton mindhárman rockot hallgatunk és játszunk, de tudjuk: ahhoz, hogy a szélesebb közönség számára is „fogyasztható” legyen a zenénk, hangzásban nyitnunk kell az elektronikus irány felé. Van egy stúdióm és producerkedéssel foglalkozom, így minden adott volt ahhoz, hogy készítsünk egy új, modern megszólalású, kicsit sem átlagos anyagot. A dalokat tudatosan úgy írjuk meg, hogy, ha leszedjük azokról az elektronikus elemeket, akkor is megállják a helyüket a műfajban. A koncerteken szépen elkülönül a két vonal, mégis egységet alkot – jegyezte meg Teremi Dávid énekes-gitáros, dalszövegíró, aki szerint a banda már régen túllépett az elvont, alternatív vonalon. Céljuk, hogy az underground világot hátrahagyva mindenki számára szerethető zenét írjanak.

Fesztiválzene

– Sokan mondták már nekünk, hogy az, amit mi hozunk, a fesztiválok éjszakai programja közé kívánkozik. Mi is így érezzük, hiszen a dalaink tele vannak drum & bass és dubstep dropokkal, ami éjféltől, hajnal egytől óriási tömegeket vonzana – ahogy erre már volt is példa –, de a délutáni napsütésben a kisgyermekes családokat nem igazán mozgatja meg – nevetett fel Dávid, mire Sanka elmesélte: a zenekar neve és egy korai koncert már adott okot a félreértésre.

– Egy sörfeszten léptünk fel délután négykor. Kezdés előtt láttuk, hogy folyamatosan érkeznek a családok, akik valószínűleg bábszínházra számítottak, így a szülőknek már a hangbeálláskor erősen kerekedett a szeme. A második szám körül esett le nekik, hogy mi is az a PánPéter. Mondjuk, a gyerekeknek bejött.

És ha már szóba jöttek a koncertek…

– Legutóbb a debreceni Roncsbárban játszottunk a Paddy And The Rats-szel, május 18-án a FŐHÉ-n zenélünk a Halott Pénz előtt, 27-én pedig a Korzó szülinapon találkozhatnak velünk. A nyár még alakulóban van, ami biztos, hogy fellépünk a LeszFeszten, és meghívást kaptunk a csornai Veréb Fesztiválra.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában