Helyi közélet

2017.06.07. 13:24

A Szent Anna tó legendája

Nyíregyháza - Szejkefürdőn Orbán Balázs, Farkaslakán Tamási Áron emléke előtt hajtottak fejet.

Nyíregyháza - Szejkefürdőn Orbán Balázs, Farkaslakán Tamási Áron emléke előtt hajtottak fejet.

A „Székely népmesék és népballadák nyomában Benedek Elektől Kríza Jánosig” elnevezésű programon Kolozsvár és Székelyudvarhely nevezetességeivel, Nagyajtán Kríza János életével, Bölönben az erdélyi unitárius vallással ismerkedtek meg a közelmúltban a jósavárosi Eötvös gyakorlóiskola hetedik osztályos diákjai.

Az erdélyi tanulmányi kirándulásuk során ellátogattak Kisbaconba Benedek Elek szülőházához, és tiszteletük kifejezéseként koszorút helyeztek a nagy mesemondó sírjára.

Táncház, foci, vetélkedők

Megtekintettek egy több mint 100 éves vízimalmot, ahol a gabonafélék lisztté őrlését követhették nyomon, Vargyason a Sütő család bútorfestő műhelyét, a Daniel kastélyt és a Makovecz Imre tervezte református templomot nézték meg. Szejkefürdőn Orbán Balázs, Farkaslakán Tamási Áron emléke előtt hajtottak fejet a fiatalok, akik megcsodálták a Szent Anna tavat és megismerkedtek annak legendájával is. Közös programokon vettek részt a baróti Gaál Mózes Általános Iskola diákjaival: volt rajzverseny, vetélkedő, táncház, futballmérkőzés…

A diákok és a kísérő pedagógusok színes idegenvezetéssel gazdagították az úti élményeket. A programot Dobos Zoltánné igazgatóhelyettes állította össze, a szervezésben és a lebonyolításban Bereczky-Magyar Katalin, Filetóth Regina és Opre Edina tanárnők segítettek.

- Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában