Helyi közélet

2017.06.07. 18:41

Jókai Annára emlékeztek Kisvárdán

Kisvárda - Idén 88. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, és ezzel összekötve a 16. Gyerekkönyvnapok: 2017. június 8–12. között.

Kisvárda - Idén 88. alkalommal kerül megrendezésre az Ünnepi Könyvhét, és ezzel összekötve a 16. Gyerekkönyvnapok: 2017. június 8–12. között.

Jókai Annára emlékeztek

Kisvárdán június 7–én délután a Várday István Városi Könyvtár és a Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete közös rendezésben emlékeztek a Városháza dísztermében, a június 5–én elhunyt Jókai Annára. Jókai Anna a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth–Nagydíjas, Kossuth és József Attila–díjas magyar író– és költőnő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. 2015–ben a Forbes őt választotta a 8. legbefolyásosabb magyar nőnek a kultúrában.

Jókai Anna pontosan húsz éve 1997. június 7– ugyanebben az időpontban vett részt író–olvasó találkozón, Kisvárdán Könyvtári Csevegésen.

Most a Könyvtár igazgatója, Szivák Gábor emlékezett a napokban 85 évesen elhunyt írónő életére és munkásságára, a 292–dik Könyvtári Csevegésen.

A megemlékezés első perceiben, az írónő tolmácsolásában, hangfelvételen hallgatták a megjelentek az „Ima Magyarországért” című versét. Szivák Gábor igazgató, az élet göröngyös útjainak idézésével, versek, regényrészletek, novellák felolvasásával idézte meg a 85 évesen elhunyt Jókai Annára életútját a megjelent szépszámú emlékezők előtt.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában