Helyi közélet

2017.06.23. 10:40

Növeli az önbizalmat és csökkenti a kudarcokat

Máriapócs - Palóczy Tímea tanítványai megyei és országos versenyeken is kimagasló eredményeket értek el.

Máriapócs - Palóczy Tímea tanítványai megyei és országos versenyeken is kimagasló eredményeket értek el.

„Az oktatás a tanulás tudománya és a tanítás művészete” – vallja B. F. Skinner gondolatát Palóczy Tímea, a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa, aki a napokban vehette át Budapesten a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” Díjat a Magyar Tudományos Akadémián megrendezett ünnepségen.

Sokoldalú, hiszen óvodapedagógusként és napközis nevelőként érettségizett, majd tanítói képesítést szerzett 1993-ban a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. Négy év múlva magyar nyelv és irodalom szakos tanárként diplomázott, 2013-ban pedig elvégezte a mesterképzést is.

Minden évfolyamon tanított

Szakmai fejlődése érdekében fontosnak tartotta különböző tanfolyamok elvégzését, legutóbb a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola szervezésében „Felkészítés az erkölcstan című tantárgy oktatására” elnevezésű képzésen vett részt. Az itt megszerzett ismereteit napi szinten hasznosítja.

Eddigi pályája során minden évfolyamon tanított ­elsőtől nyolcadikig. Áldozatkész és önzetlen munkájának sikerét jelzi, hogy tanítványai megyei és országos mesemondó, szavaló-, valamint helyesírási versenyeken kimagasló eredményeket értek el.

Vezetett bábszakkört, tartott bemutató órákat leendő elsősöknek és szüleiknek. Hat tanéven keresztül az iskolai könyvtárban különböző foglalkozásokat, vetélkedőket szervezett, közelebb hozva az olvasás szeretetét a tanulókhoz.

– Az elmúlt nyolc évben végzett oktató-nevelő munkám tapasztalata alapján úgy látom, hogy a szociális körülményekből, a tanulási nehézségekből fakadó hátrányok jelentősen csökkenthetők felzárkóztatással, a tehetségek támogatásával, gondozásával, szaktárgyi ismeretek bővítésével.

A hatékony munka titka

– Fontos az egyéni fejlettségi szint figyelembevétele, a differenciálás, az önbizalom növelése, a kudarcok csökkentése, a gyermekek szeretete – összegezte az eredményes és hatékony munka titkát Palóczy Tímea, aki a település közösségi életéből is kiveszi a részét.

Alapító tagja volt a Máriapócsi Gyermekekért Alapítványnak, s aktív tagja a Vigyázzunk Egymásra Egyesületnek.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában