Helyi közélet

2017.06.15. 11:50

Nyíregyháziakat is díjaztak a könyvhéten

Budapest, Nyíregyháza - A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon adták át 2016-os Az Év Gyerekkönyve Díjakat a budapesti Vörösmarty téren.

Budapest, Nyíregyháza - A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon adták át 2016-os Az Év Gyerekkönyve Díjakat a budapesti Vörösmarty téren.

A 12 év felettieknek szóló kötetek közül a Jelen! – Kortárs ifjúsági novellák című antológiát választották a legjobbnak, amelynek anyagát Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője és Gaborják Ádám, a József Attila Kör elnöke válogatta – közölte a Magyar Gyerekkönyv Fórum (HUBBY). Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával kiosztott elismerésekről, így az Év Gyerekkönyve Díjakról öttagú szakmai zsűri döntött, amelynek Bánfi Csilla, a HUBBY elnökségének tagja, Révész Emese művészettörténész, Varga Betti irodalom­kritikus, Herédi Károly, a Híd folyóirat szerkesztője és Gombos Péter, a Magyar Olvasástársaság alelnöke volt tagja.

A Jelen! antológia kapta tehát az Év Gyerekkönyve Díjat az ifjúsági kategóriában, szerzői pedig – köztük a nyíregyházi Kalapos Éva, aki a Mátó, és Béres Tamás, aki az Apám illata című novellájával szerepel a kiadványban – az Év Írója Díjat kapták a kötetben megjelent írásaikért az ifjúsági könyv kategóriában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában