Helyi közélet

2017.06.14. 16:52

Nyolc előadás és a záróünnepség a Sátorszínházban Kisvárdán

Kisvárda – Aki Felső–Szabolcs központjába Kisvárdára látogat, és történeti sétát kíván tenni a Vár és környékén, érdekes látványban lesz része.

Kisvárda – Aki Felső–Szabolcs központjába Kisvárdára látogat, és történeti sétát kíván tenni a Vár és környékén, érdekes látványban lesz része.

A Vár bástya keleti oldalán, a régi bitumenes kézilabda pálya helyén, a feltöltött területen egy sátor áll. Ez az egyediségében is különleges Sátorszínház adja az idei XXIX. Fesztivál egyik helyszínét, a Művészetek Háza, és a Rákóczi Stúdió mellett. A hivatalos fesztiválmegnyitót vasárnap délután tartják a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Kulturális Központ színpadán.

A Sátorszínház első előadása, ROMEO & JULIA

Június 16–ától, péntektől – június 24–ig. tart a Magyar Színházak XXIX. Kisvárdai Fesztiválja. A Fesztiválon huszonöt társulat 22 produkciója szerepel. Az idei Fesztivál különleges újdonsága a Sátorszínház, mely ponyvája alá invitálni a közönséget az ötszáz helyre. A régészeti feltárások, majd az azt követő rekonstrukciós felújítások miatt kieső Várszínpad helyett.

A Sátorszínház első előadása pénteken este kilenc órától a Baross Imre Artistaképző Iskola növendékeinek ROMEO & JULIA, maffiatörténet szerelemmel és bukással, előadása lesz, s őket követően, itt lesznek a versenyző és a versenyen kívüli zenés produkciók.

Az új helyszínen nyolc előadás és a június 24–ei Záróünnepség, s a Fesztivál díjak átadását a Fővárosi Nagycirkusz művészeinek közreműködésével, záró gálaműsor követ.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában