Helyi közélet

2017.06.30. 17:33

Rekordhajó és sok finomság Dombrádon

Dombrád - A csülkös nap vendégeit szórakoztató műsorok is várják majd.

Dombrád - A csülkös nap vendégeit szórakoztató műsorok is várják majd.

Ha Dombrádról az a hír terjedt el, hogy a rekordok városa, akkor illik a településnek ebben az évben is kirukkolnia valamilyen egyedülálló különlegességgel.

Jó alkalom erre a már tizenegyedik alkalommal megrendezendő Dombrádi Csülkös Nap, amely június 30-án és július 1-jén várja az érdeklődőket. Tavaly a hetedik rekordként a város dalát énekelték el nagyon sokan a település címerének alakzatában, az idén pedig megépítik a legnagyobb hajót, amely PET-palackból készül. A hajó építése ma 10 órakor kezdődik a Móra-iskola udvarán, a munkában megéhezett résztvevőknek a civil szervezetek sütnek-főznek. A hajót másnap viszik le a Tiszához, s Dombrád csapata ezzel vesz majd részt az idei PET Kupában.

A megfáradt munkásoknak jól jön majd a kikapcsolódás délután, 16 órától motoros bemutatót tart László Gabi, fellép az Irigy Hónaljmirigy, Sihell Ferry és Henna, valamint Kozma Gergő.

Szombaton a programsorozat 9.30-kor kispályás focival és főzőversennyel kezdődik. A csülkös nap hivatalos megnyitója 13 órakor lesz, majd együttesek gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. A műsorban fellépnek többek között a helyi óvodások és iskolások, a Rétközi Hagyományőrző Csűrdöngölő Néptáncegyüttes, Dankó Szilvi, V-Zoy, Kozma Gergő, Csocsesz, a Hooligans együttes.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában