Helyi közélet

2017.07.17. 12:27

A Ford őrzi az élpozícióját

Nyíregyháza - Kiemelkedően sikeres első fél év után ismét a Ford a legkedveltebb autómárka hazánkban.

Nyíregyháza - Kiemelkedően sikeres első fél év után ismét a Ford a legkedveltebb autómárka hazánkban.

A Ford rendkívül széles személyautó és kishaszonjármű kínálatának köszönhetően kimagaslóan magas értékesítési számokat elérve zárta az első félévet hazánkban: a magyarországi márkakereskedők által értékesített közel 8 ezer darab autó és főleg a 12,22 százalékos piacrészesedés az európai léptékkel is egyedülálló.

A Ford adatai azt mutatják, hogy a ferdehátú izomautók, vagyis a kis- és középméretű modellek nagy teljesítményű változatait megvásárlók átlagéletkora több mint 10 százalékkal nőtt a 2010 és 2016 közötti időszakban.

A Mustang népszerűsége pedig Európa-szerte és Magyarországon is töretlen – 2017 első félévében már közel 80 darab talált gazdára itthon.

A magánvásárlói piac élénkülése a kisautó szegmensben érezteti leginkább a hatását. A kisautó kategória 2017 első fél évében közel 24 százalékos növekedést könyvelhetett el, többek között a Ford Fiesta iránti töretlen érdeklődésnek köszönhetően, mely a globális autóipar egyik legkultikusabb modellje. Az első típusváltozat 41 évvel ezelőtti, 1976-os megjelenése óta több mint 18 millió Fiesta talált gazdára világszerte.

A jelenlegi szép sikereket elért, méltán népszerű modellt nyáron váltja az immár nyolcadik generációs, vadonatúj Fiesta, mely a világ legfejlettebb technológiájú kisautója lesz, és négy eltérő egyéniségű modellváltozattal érkezik a magyarországi, így a nyíregyházi márkakereskedésekbe.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában