Helyi közélet

2017.07.23. 14:25

Falunap Csarodán új tűzoltóautóval spékelve

Csaroda - Tűzoltóautóval gazdagodott szombaton Csaroda. A falunapon Szirota Jennifer hatalmas sikert aratott.

Csaroda - Tűzoltóautóval gazdagodott szombaton Csaroda. A falunapon Szirota Jennifer hatalmas sikert aratott.

Minden évben nagy népszerűségnek örvend a Csaroda-parti fesztivál Csarodán, de a múlt szombati rendezvény a korábbiaknál is különlegesebb volt, ugyanis egy teljesen felújított, s minden szükséges eszközzel felszerelt tűzoltóautót kapott ajándékba a Csarodai Önkéntes Tűzoltóság. A falu és a környező településeken élők biztonságát szolgáló gépjárművet John McGough és családja – felesége, dr. Bors Zsuzsanna, valamint gyermekei, Magdaléna, Anna és Péter – adományozta a lánglovagoknak.

Több száz millió forintot érő

Mivel a család jó kapcsolatot ápol a csarodai emberekkel, és nem kevés időt tölt a településen, hosszú évek óta támogatják a falut és a térséget. Ezúttal sem voltak szűkmarkúak, ugyanis a tűzoltóautó mellé egyenruhákat, védőruházatot, sisakokat és számtalan olyan eszközt is ajándékba adtak, amire egy tűzoltónak nagy szüksége van.

A teljes ajándékcsomag összértéke meghaladta a 200 millió forintot. Az autó vízzel és habbal is képes oltani, s olyan hasznos eszközökkel felszerelt, amelyek kitűnő szolgálatot tesznek a bevetések során. A gépjárművet és a hozzá tartozó felszerelést John McGough személyesen vásárolta Németországban, s az autót saját kezűleg újította fel Nyári Zoltán segítségével. Az adományozó az ünnepélyes ceremónia végén köszönetet mondott Bán Lászlónak, aki sofőrt és tehergépjárművet biztosított ahhoz, hogy a tűzoltóautó hazakerüljön Magyarországra.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában