Helyi közélet

2017.07.06. 13:19

"Gyertek imádkozni!" - Gyerekek előtt ásóval verte agyon a kutyát Nyírtelek közelében

Nyírtelek - Gyorsított eljárásban ma állította bíróság elé az ügyész azt a 19 éves férfit, aki a nagynénje 2 éves kutyáját egy ásóval agyonverte.

Nyírtelek - Gyorsított eljárásban ma állította bíróság elé az ügyész azt a 19 éves férfit, aki a nagynénje 2 éves kutyáját egy ásóval agyonverte.

A vád szerint a vádlott 2017 májusától a keresztanyjánál élt Nyírtelek közelében egy tanyán. A keresztszülőnek volt egy 2 éves Liza nevű kutyája, amely többször elszökött az ingatlanról.

A vádlott emiatt nagyon haragudott a kutyára, ezért 2017. június 15-én reggel a kertbe csalta, majd egy ásóval többször a fejére ütött úgy, hogy az állat koponyacsontját betörte, amitől a kutya elpusztult. Mindezt látták a házigazda gyermekei, akik kérték a vádlottat, hogy fejezze be a kutya bántalmazását, de nekik a vádlott csak annyit mondott, hogy „Gyertek imádkozni!”. Ezt követően a vádlott a kutya tetemét a kertben elásta.

Az ügyész indítványára a Nyíregyházi Járásbíróság a mai napon 60 nap elzárásra ítélte állatkínzás bűntette miatt a vádlottat. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett, a vádlott pedig a büntetés enyhítését kérte.

- Dr. Szilágyi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában