Helyi közélet

2017.07.04. 11:55

Határtalan iskolai barangolás Erdélyben

Fényeslitke - A Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul! pályázat támogatásával Erdélybe kirándulhattak, a fényeslitkei és komorói hetedikesek Erdély legszebb tájait fedezhették fel.

Fényeslitke - A Fényeslitkei Kossuth Lajos Általános Iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul! pályázat támogatásával Erdélybe kirándulhattak, a fényeslitkei és komorói hetedikesek Erdély legszebb tájait fedezhették fel. Többek között jártak Nagykárolyban, Érmindszenten, Sződemeteren, Zilahon, Kolozsváron, Parajdon, Székelyudvarhelyen, Segesváron, Szovátán, Koltón és Nagybányán.

A történelmi ismereteik mellett földrajzi tudásuk is gyarapodott: a Gyilkos-tó és a Békás-szoros is maradandó élményeket nyújtott. A kirándulás során a gyerekek találkoztak a felsősófalvai általános iskola tanulóival és ellátogattak Ócfalvára, ahol a helyi református egyházközség tagjai és Barabási Domokos lelkész úr szeretettel fogadta a diákokat.

Felejthetetlen élményekkel

A gyerekek az ott végzett közösségi munkával igyekeztek meghálálni kedvességüket. A tanulók és a kísérőik a négynapos utazás után boldogan, felejthetetlen élményekkel érkeztek haza. Az értékelő órán, illetve témanapon az egész iskola előtt számoltak be élményeikről a hetedikesek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában