Helyi közélet

2017.07.05. 10:32

Muszáj jónak lenni

Nyíregyháza - Felhőtlen szórakozást ígér az ikonikus darab a megyeszékhely szabadtéri színpadán.

Nyíregyháza - Felhőtlen szórakozást ígér az ikonikus darab a megyeszékhely szabadtéri színpadán.

Volt egyszer egy pap évszázadokkal ezelőtt. Nem érdekelte a pompa és a csillogás vagy a karrier, csak az árva gyerekek nevelésével foglalatoskodott és a jót kereste. Ám amióta világ a világ, az ilyen embernek meggyűlik a baja az ördöggel…

Volt egyszer aztán egy olasz film is évtizedekkel ezelőtt, amely közismertté tette ennek a papnak a történetét. Óriási sikert aratott Magyarországon is, s nemrég született egy előadás Budaörsön, a Latinovits Színház gondozásában, ahol újból elmesélték ennek a kalandos sorsú papnak, Néri Szent Fülöpnek az életét némi fülbemászó zenével és sok-sok gyerekszereplővel.

„Legyetek jók, legalább egyszer az életben – üzeni a történet, illetve sugallja a 150 perces előadás ma is, amelyet július 7-én, pénteken 20 órától tekinthet meg a Nyíregyházi Rózsakert Szabadtéri Színpad közönsége. A játékot Czeizel Gábor rendezte, s közel 30 színész s mintegy 20 gyermekszereplő játszik a darabban. Az előadás zenéjét Melis László Erkel Ferenc-díjas hegedűművész, zeneszerző alkotta meg, a táncokat megtervezte és betanította Cortes Sebastian színész-koreográfus.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában