Helyi közélet

2017.07.03. 08:11

Rengeteg baleset volt a megyében a hétvégén - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hétvégén történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hétvégén történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Péntek

Pusztadobos településen egy kisteherautó villanyoszlopnak csapódott, ami ennek következtében kidőlt. A balesetben személyi sérülés nem történt. A Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói a gépkocsi áramtalanítását elvégezték. A helyszínt átadták a Rendőrség illetve az E-on szakembereinek. Az áramszolgáltató nyilatkozata alapján, a szolgáltatás kimaradás kb. 30-40 fogyasztói helyet érintett, az áramszolgáltatás 14:00 órára helyreállt.

A délelőtti órákban Nagyecseden egy családi ház szobájában tűz ütött ki, melyben egy idős hölgy III. fokú égési sérüléseket szenvedett, akit égési sérülései miatt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A hölgyet a házból a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy szabadnapos tűzoltója mentette ki, A tűzhöz vonult a Nagyecsedi ÖTE, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság. Az esetet a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vizsgálja.

Szombat

Az éjszaka folyamán Botpalád településen egy lakóház 4x4 m-es szobája és tetőszerkezete égett. A fehérgyarmati és mátészalkai hivatásos tűzoltók avatkoztak be, 2 db gyorssugárral és kéziszerszámokkal. A rendőrség és a mentők is vonultak a helyszínre. A házban 1 fő lakott életvitelszerűen, a férfi zavartan viselkedett, a mentők további vizsgálatra kórházba szállították. Bűncselekmény gyanúja nem merült fel.

Tisztaberek-Rozsály között, a helyszínen egy nagyméretű fa az úttestre dőlt és közúti akadályt képezett. Csengeri Önkormányzati Tűzoltóság egysége motoros láncfűrésszel eltávolította.

Nyíregyházán a Szent István utcában egy nagyméretű faág az úttestre esett, közúti akadályt okozott. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság legénysége motoros láncfűrésszel és kézi szerszámokkal avatkozott be.

Nyíregyházán a Nyírség utcában egy kb. 15 m magas fűzfa kettéhasadt és rádőlt az elektromos légvezetékre és egy lemezkerítésre. Az áramszolgáltatóra szükség nem volt, mivel a beavatkozást feszültségmentesítés nélkül is el lehetett végezni, a légvezeték nem rongálódott. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság szakemberei a fát eltávolították.

Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Nyírcsászári, 471 sz. főút 56-57 km szelvények között, egy pótkocsis szerelvény és egy Román felségjelzésű nyerges vontató ütközött a reggeli órákban. A járművekben 1-1 középkorú férfi utazott, a nyerges vontatót vezető román férfi súlyos sérüléseket szenvedett, újraélesztése után a mentőszolgálat kórházba szállította, a másik kamion sofőrje nem sérült. A pótkocsis szerelvény zsákos kiszerelésű kukoricát szállított, az ütközés következtében több zsák az útra borult. Az esethez Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egysége vonult. A baleset és a rendőrségi helyszínelés idejére teljes útzár van érvényben a gépjárművel utazók Nyírvasvári és Nyírkáta felé tudnak kerülőt tenni.

Vasárnap

Az M3 autópálya Budapest felé tartó szakasz 220. km szelvényénél a leálló sávban, egy német rendszámú diesel üzemű személygépkocsi égett teljes terjedelmében. A járművet egy román 40 éves férfi vezette, aki személyi sérülést nem szenvedett. A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság egysége a tüzet gyorsbeavatkozóval eloltotta.

Tiszalök településen személygépjármű kerítésnek ütközött. A járműben 1 fő utazott, aki könnyű sérüléseket szenvedett. Rendőrség, mentők a helyszínen voltak. A tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság egysége az áramtalanítást elvégezte, helyszínt a rendőrségnek átadta.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában