Helyi közélet

2017.07.07. 07:20

Segítség, 40 juh a szembeszomszédom!

Tiszanagyfalu, Virányos - Olvasónk szerint egy állattartó a helyi sportpályán legelteti a juhait – a polgármester cáfol.

Tiszanagyfalu, Virányos - Olvasónk szerint egy állattartó a helyi sportpályán legelteti a juhait – a polgármester cáfol.

Nem­régiben feldúltan kereste fel szerkesztőségünket egy olvasónk, aki mint mondta, már nem tudja, kihez fordulhatna panaszával.

– Egy helyi férfi a Petőfi utcában több mint negyven birkát tart a saját házával szemben álló ingatlanban, melynek tulajdonosa évekkel ezelőtt meghalt. A csontsovány állatokat napközben kihajtja hol a sportpályára, hol mások kertjébe vagy a házak közötti területre. Többször jeleztem ezt az önkormányzatnál, ahogy megtették mások is, de eddig senki nem intézkedett az ügyünkben. A környéken élők félnek, hogy betegségeket terjesztenek az állatok, kárt okoznak mások kertjében, arról nem is beszélve, hogy nem helyénvaló ilyen körülmények között birkákat tartani – jegyezte meg a hölgy. Panaszával megkerestük a település polgármesterét, s arra kértük, foglaljon állást az ügyben. Rudolf János Ferencné válaszából kiderül: az önkormányzat megvizsgálta az olvasói panaszt, a Petőfi utcában valóban él egy férfi, aki körülbelül negyven juhot tart egy bekerített ingatlanon. Az állomány állatorvosilag bevizsgált, a gazda rendelkezik a hivatalos tartáshoz szükséges igazolásokkal.

Nem találtak semmit

– Helyszíni szemlét tartottunk, az állatok a tulajdonos által elkerített ingatlanon tartózkodtak. A virányosi sportpályán nem találtunk arra utaló jeleket, hogy ott esetleg juhok legeltek volna – tájékoztatta lapunkat a polgármester.

KM–CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában