Helyi közélet

2017.08.02. 10:58

A szoptatás több mint anyatejes táplálás

Nyíregyháza - A szoptatás és az anya-gyermek közötti szoros kapcsolat kialakításának fontosságára hívták fel a figyelmet az anyatejes táplálás világnapján, kedden délelőtt a megyeszékhely belvárosában, ahol már a 9 órakor kezdődő megnyitó előtt megtelt a Városalapító atyák szobra előtti tér.

Nyíregyháza - A szoptatás és az anya-gyermek közötti szoros kapcsolat kialakításának fontosságára hívták fel a figyelmet az anyatejes táplálás világnapján, kedden délelőtt a megyeszékhely belvárosában, ahol már a 9 órakor kezdődő megnyitó előtt megtelt a Városalapító atyák szobra előtti tér. A babakocsiból nézelődő, karon ülő, totyogó és kacagva rohangáló gyermekek, valamint anyukáik mellett védőnők, egészséges táplálkozást hirdető civilek és szűrővizsgálatokat végző szakemberek szolgáltak jó tanácsokkal az érdeklődők számára.

Csikós Péter, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatója köszöntőjében rámutatott: mióta ember él a Földön, azóta jelen van az életünkben az anyatejes táplálás is. Ezzel élni kell, ezzel kell élni, mert a szoptatás adja a baba egészségének alapjait.

– Szerencsére ismét egyre inkább „divat” az anyatejes táplálás, hiszen mindig kéznél van, megfelelő hőmérsékletű, könnyen emészthető, és kényelmesebb is szoptatni, mint a tápszert elkészíteni – mondta el érdeklődésünkre Deák Andrea csoportvezető védőnő, s hozzátette: az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság keretein belül Nyíregyházán 38 védőnő dolgozik, akik évente körülbelül 1200 várandós kismamával tartják a kapcsolatot. Az édesanyáknak négy alkalommal kötelező a védőnővel találkozniuk, csak akkor kapják meg az anyasági támogatást.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában