Helyi közélet

2017.08.11. 10:45

Az enyészete lett a virágágyás a Várfürdő kempingje előtt Kisvárdán

Kisvárda – Az idei nyári szezonban a kánikulai hőség enyhítése céljából a látogatók sokasága keresi fel a gyógyhatású Várfürdő termál, úszó, gyermek és élménymedencéit, s különböző szolgáltatásait.

Kisvárda – Az idei nyári szezonban a kánikulai hőség enyhítése céljából a látogatók sokasága keresi fel a gyógyhatású Várfürdő termál, úszó, gyermek és élménymedencéit, s különböző szolgáltatásait. A kempingben is sokan találnak a kellemes környezetben pihenést, s közben élvezve a fürdő nyújtotta nyári élményeket. A Várfürdő kempingjének bejárata –a Nemzeti Dohánybolt és a Kemping recepció– előtt lévő fa ágyszegélyes virágágyás viszont már hónapok óta az enyészeté. Ezt bizonyítja a teljesen szétroncsolódott fa szegély is, virág nélkül. Ezt nem vitték el felújítani, vagy újra cserélni, hogy itt közlekedők, a fürdő látogatói, ne az enyészet romlásának legyenek szemtanúi.

A Várday István park lakóit meglepetésként érte, hogy a park déli részén lévő mobil virágágyást június 16–án a délutáni órákban, egy kis tehergépkocsira rakva elszállították. Az a „hír” terjeng az itt lévő hét lakás lakói körében, hogy útszélesítés –egyéni érdekeket szolgálva– amely évtizedek, emberemlékezet óta csak földút– miatt itt már nem lesz virágágyás. Intézményt Működtető Nonprofit Kft ügyvezetőjét kérdeztem meg,–Dévényiné Juhász Csilla– hogy mi lesz a sorsa a virágágyásnak. Addig is tovább nő és terjeszkedik a parlagfű az elvitt fa ágyszegélyes virágágy területén.

A válasz: „A levelében feltett kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Várday István parkból elhozott virágágyást elsősorban karbantartás miatt szállítottuk el. Visszahelyezését a karbantartás végeztével tervezzük, amit jeleztünk is képviselő úrnak. Üdvözlettel: Dévényiné Juhász Csilla”

Ennek lassan már két hónapja. Nem történt semmi. Mi lesz a város legrégibb /a hatvanas években létrehozott/ park sorsa? Mikor válik valóra a beígért XXI. századi parkrekonstrukció?

Ha már a karbantartás ilyen sokáig tart, akkor mikor lesz új fa ágyas virágágy a Várfürdő kempingjének bejárata előtt.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában