Helyi közélet

2017.08.08. 07:36

Egymilliárdért kelt el az Erzsébet Szálló Sóstón

Nyíregyháza, Sóstó - Az új tulajdonos kikiáltási áron jutott hozzá az ingatlanhoz és az ingóságokhoz is.

Nyíregyháza, Sóstó - Az új tulajdonos kikiáltási áron jutott hozzá az ingatlanhoz és az ingóságokhoz is.

Eladta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a nyíregyházi Erzsébet Szállót – derült ki az állami társaság elektronikus aukciós rendszeréből. Egyelőre nem ismeretes a vevő kiléte, de a július 20-án zárult árverésen egyedüliként tett ajánlatot, és az 1,072 milliárd forintos ajánlattal meg is szerezte az 55 800 négyzetméteres ingatlant – adta hírül a Magyar Nemzet.

A 2005-ben felújított, kimondottan jó állapotú épület az ingóságokkal együtt került a vásárló tulajdonába. Még decemberben zárták be a nyíregyházi intézményt a siófoki, a balatonőszödi és a balatonvilágosi Erzsébet-szállodákkal együtt, a dolgozókat elbocsátották. Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-től december 1-jén került át a tulajdonjog az MNV-hez, amely leszögezte, nem üzemelteti tovább, hanem piaci áron eladja a szállókat.

A nyíregyházi önkormányzat kérte, hogy térítésmentesen kerüljön a város tulajdonába a szálló, s amikor kiderült, hogy erre nincs lehetőség, csereingatlant, a Zöld Irodaházat ajánlották fel, azonban a vagyonkezelő az értékesítés mellett döntött.


[related-post post_id="3268034"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában