Helyi közélet

2017.08.04. 13:29

Elkeserítő állapotok a nyíregyházi játszótéren

Nyíregyháza - „Családunkkal a Rákóczi utcán lakunk, az utca háta mögött pedig egy nagy, árnyékos játszótér van, ahová a környék gyerekeit hordják a szülők.

Nyíregyháza - „Családunkkal a Rákóczi utcán lakunk, az utca háta mögött pedig egy nagy, árnyékos játszótér van, ahová a környék gyerekeit hordják a szülők. Nyáron nyitott ablaknál alig lehet aludni, mivel a házak akusztikája jól működik, és minden beszélgetést lehet hallani. A baj az, hogy a fiatalok hangosak, és nem a legszebb szavakat használják. Folyamatosan isznak, zenét bömböltetnek, az üres üvegeket pedig széttörik, széthajigálják. A gyerekek mezítláb járkálnak a homokozóba, mi pedig imádkozunk, hogy ne legyen benne üveg. A hajléktalanok a játékokat és a környező padokat fekhelyként használják. Ki az a szülő, aki a gyerekét nyugodt szívvel hagyja játszani ezeknek az embereknek a közelében? Nemrég épült a Széna téri futtató, mégis sokan a játszótérnél sétáltatják a kutyát. Mit lehet tenni? Talán több rendőri jelenlét, térfigyelő kamera, zárt játszótér kellene? Vagy költözzünk el?” – panaszolta, kérdezte neve elhallgatását kérő olvasónk.

A problémát felvetettük az illetékesnek, ahol azt közölték, hogy „a tájékoztatás nem jelenhet meg a médiában”.

Más forrásból megtudtuk: péntek éjszakánként polgárőrök járőröznek a környéken, tapasztalataikat jelzik a rendőrségnek. A hajléktalanokkal szemben csak akkor intézkedhetnek, ha szabálysértésen érik őket. Kutyát közterületre kivinni pórázon lehet, a szájkosár alapvetően nem kötelező. Ebet állatorvos nyilváníthat veszélyessé. Pályázati lehetőségtől függ az Árok utcai játszótér bekamerázása – a felvetés szerepel a tervek között.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában