Helyi közélet

2017.08.15. 10:58

Gépjárműveket szenteltek Baktalórántházán

Baktalórántháza - Közös imával fohászkodtak Szent Kristófhoz a sofőrök és az utasok.

Baktalórántháza - Közös imával fohászkodtak Szent Kristófhoz a sofőrök és az utasok.

Hagyomány már Baktalórántházán, hogy Szent Kristóf napja alkalmából megszentelik az autókat és az utasaikat is. Így volt ez az idén is – immár negyedik alkalommal.

A napokban Lázár István római katolikus plébános, kanonok atya és Miló Miklós görög katolikus parókus, esperes atya a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kezdeményezésére és szervezésében a római katolikus templomkertben megszentelte az ott gyülekezett autókat és az utasokat. Az esemény híre még Budapestre is eljutott, jött ugyanis gépjármű az egyházi szertartásra a fővárosból is. A helyiek mellett érkeztek érdeklődők a szomszédos településekről, elhozták a sofőrök kocsijukat többek között Apagyról, Nyírjákóról, Ramocsaházáról is. Mint közismert, Szent Kristóf az autósok, az utasok, az úton lévők, a zarándokok védőszentje. Neve napján már egyre több helyen kérik az autókra és a motorkerékpárokra a szent áldását. A baktalórántházi rendezvényen résztvevők közös imával fohászkodtak Szent Kristófhoz, hogy óvja és védelmezze meg őket az utazások során.

Némethné Csubák Éva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában