Helyi közélet

2017.08.01. 14:42

Magyarországon először Nyíregyházán látható a tárlat – két héttel tovább!

Nyíregyháza - Finnország az idén ünnepli függetlensége kikiáltásának századik évfordulóját. Magyarországon először Nyíregyházán láthatja a közönség a Pro Finlandia című kiállítást immár egy hete.

Nyíregyháza - Finnország az idén ünnepli függetlensége kikiáltásának századik évfordulóját. Magyarországon először Nyíregyházán láthatja a közönség a Pro Finlandia című kiállítást immár egy hete. Az eredeti tervekkel ellentétben meghosszabbították az időpontot, így a tárlatot egészen augusztus 25-ig meg lehet tekinteni a Korzó Bevásárlóközpont második emeleti összekötőhídján. Dr. Révay Valéria, a Nyíregyházi Magyar–Finn Baráti Egyesület alapító elnöke közölte, hogy a Suomi 100 elnevezésű eseménysorozat részeként a Finn Nemzeti Levéltár által összeállított kiállítás bemutatja a finnek történetét a középkortól az 1920-as évek elejéig. Eredeti dokumentumok, kiadványok, festmények, korhű tárgyak képei szemléltetik a múltat. Ingyenesen lehet megtekinteni az érdekes összeállítást a bevásárlóközpont nyitvatartási idejében.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában