Helyi közélet

2017.08.14. 09:51

Migránsokat fogtak el a magyar-ukrán határ közelében

Beregdaróc, Zsurk - Két nap alatt 13 illegális migránst és egy embercsempészt tartóztattak fel a magyar–ukrán határ közelében.

Beregdaróc, Zsurk - Két nap alatt 13 illegális migránst és egy embercsempészt tartóztattak fel a magyar–ukrán határ közelében.

– A Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Beregdaróc belterületén vontak ellenőrzés alá egy férfit augusztus 12-én 9 óra 30 perc körül. A gyalogosan közlekedő férfi kurd állampolgárnak vallotta magát, de személyazonosságát és jogszerű tartózkodását Magyarországon nem tudta igazolni – tájékoztatott dr. Fedor Rita.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök nyomkövető kutyával kutatást végeztek, melynek eredményeképpen a közelben további nyolc külföldit, egy férfit, két nőt és öt gyermeket találtak elrejtőzve, akik szintén kurd állampolgárnak vallották magukat, de semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek.

Pakisztániak, kurdok

A rendőrök a kilencfős társaság tagjait előállították a határrendészeti kirendeltségre. Beregdarócon elfogták azt a mikrobusszal közlekedő 45 éves német állampolgárságú férfit is, aki a rendelkezésre álló adatok szerint segítséget nyújtott a külföldieknek az államhatár illegális átlépéséhez, vele szemben embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai Zsurk külterületén ellen­őriztek két férfit és két nőt augusztus 11-én 23 óra körül.

– A gyalogosan közlekedő társaság tagjai az intézkedés alatt pakisztáni és vietnami állampolgároknak mondták magukat, de nem tudták ­igazolni, sem a személyazonosságukat, sem azt, hogy jogszerűen tartózkodnak hazánk területén. A rendőrök a négyfős társaság tagjait ­előállították a határrendészeti kirendeltségre és velük szemben idegenrendészeti eljárást indítottak – ismertette a másik esetet dr. Fedor Rita.

KM­

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában